Thursday, 8 December 2016

Bunuh Ular Sawa GEMUK. Apa Yg Ditemui Dalam Perutnya Buat Ramai TERKEJUT !!! TENGOKLAH SENDIRI...

Bunuh Ular Sawa GEMUK. Apa Yg Ditemui Dalam Perutnya Buat Ramai TERKEJUT !!! | Penduduk di sebuah kampung di negara ini telah bertindak nekad membunuh seekor ular sawa besar dipercayai ‘kenyang’ telah memakan seekor anak lembu milik mereka, lapor portal Dailymail.



Namun, telahan mereka itu ternyata meleset selepas ular sawa berberut besar itu telah dibelah perut tiada bangkai lembu dijumpai sebaliknya terdapat berpuluh-puluh biji telur belum matang dimana ia merupakan seekor ular sawa betina yang sedang bunting.

Mereka yang terkejut pada awalnya bagaimanapun telah mengeluarkan semua telur itu di mana ia dijadikan makanan unik yang sukar dan jarang dijumpai Rata-rata netizen menempelak sikap mereka ini, mereka menyifatkan tindakan itu sebagai tindakan yang tidak bertanggungjawab,

Ada juga yang bersyukur kerana ular berkenaan tidak berjaya membiakkan telurnya, ini kerana ujar mereka dari gambar ular berkenaan adalah mirip seperti anaconda yang merupakan reptilia yang merbahaya di sana. KREDIT Siahkapkeli

2
3
4

NAHAS Kapal Pakistan. Siapa Junaid Jamshed Yg Tiba2 TRENDING Ni. Jgn TERKEJUT !!! Baca Lagi Disini...

Nahas Kapal Pakistan. Siapa Junaid Jamshed Yg Tiba2 TRENDING Ni. Jgn TERKEJUT !!! | Beberapa jam lepas bencana dahsyat berlaku di Aceh, dunia dikejutkan lagi dengan berita nahas kapal terbang Pakistan International Airlines terhempas ketika dalam perjalan ke Islamabad.

Baru hari tu kapal terbang yang bawa pasukan kelab Brazil terhempas, semalam jadi lagi.. Haihh takutnya.



Kemalangan tu telah meragut sebanyak 48 nyawa termasuklah bekas penyanyi terkenal Pakistan, Junaid Jamshed. Junaid Jamshed terkorban bersama ahli keluarganya. Nama Junaid Jamshed telah jadi trending di Twitter semalam selepas berita sedih tu dilaporkan. Tapi siapakah sebenarnya Junaid Jamshed ni?






Wednesday, 7 December 2016

GEMPAR ...ALLAHUAKBAR...!!! Ternyata Tanda-Tanda Kiamat Sudah Terjadi di Tahun 2016 - Dijelaskan Dr Zakir Naik

GEMPAR ...ALLAHUAKBAR...!!! Ternyata Tanda-Tanda Kiamat Sudah Terjadi di Tahun 2016 - Dijelaskan Dr Zakir Naik

GEMPARR ...Ternyata Tanda-Tanda Kiamat Sudah Terjadi di Tahun 2016 - Dijelaskan Dr Zakir Naik

GEMPAR ...ALLAHUAKBAR...!!!Ternyata Tanda-Tanda Kiamat Sudah Terjadi di Tahun 2016 - Dijelaskan Dr Zakir Naik

GEMPAR ...ALLAHUAKBAR...!!!...Ternyata Tanda-Tanda Kiamat Sudah Terjadi di Tahun 2016 - Dijelaskan Dr Zakir Naik

SAYU DAN PILU....ALLAHU AKBAR...!!! ACEH DILANDA MUSIBAH GEMPA LAGI .. TERKINI SUDAH 20 ORANG TERKORBAN (22GAMBAR)


ACHEH - INDONESIA : Sekurang-kurang lebih 20 orang terbunuh manakala beberapa lagi cedera selepas kedai-kedai dan rumah-rumah runtuh di sini selepas gempa bumi 6.5 skala ritcher. Pusat Kajian Geologi Amerika Syarikat (USGS) melaporkan bahawa gempa tersebut berpusat kira-kira 10 kilometer (KM)utara Reulut iaitu sebuah bandar di utara Acheh dengan kedalaman 17.2 km.

Wakil Agensi Pengurusan Bencana Kebangsaan (BNPB), Sutopo Nugroho berkata gegaran kuat mula melanda pukul 5 pagi (waktu tempatan) itu dirasai oleh penduduk tempatan membuatkan mereka bertempiaran lari meninggalkan rumah masing-masing. “Gempa bumi dirasakan sangat kuat membuatkan orang ramai panik dan bergegas keluar dari rumah sebelum ia runtuh,” katanya kepada media tempatan.






















Sebelum ini, Aceh juga pernah dilanda badai Tsunami yang mengorbankan lebih 170,000 nyawa dan puluhan ribu di negara lain termasuk Malaysia pada tahun 2004. Sementara itu, Ketua Polis Daerah, Apriadi Achmand berkata, terdapat kebimbangan bahawa masih ramai yang terperangkap di bawah runtuhan tersebut.

“Beberapa rumah kedai dan rumah telah runtuh di daerah Pidie Jaya dan pemilik masih lagi terperangkap di sana. “Kami kini sedang berusaha menggunakan jentera berat dalam usaha menyelamatkan mereka yang terperangkap,” katanya kepada media AFP.

Tuesday, 6 December 2016

SAYA HIDUP SUSAH. Selepas Mengamalkan Surah Al-Waqiah Terjadi Sesuatu Yang Amat Mengejutkan... Baca Disini...

Segala ketentuan dalam hidup ini telah pun ditetapkan oleh Allah samada didalam bab Jodoh, Ajal, Rezeki, dan semua dalam kehidupan kita.

Rezeki tidak akan datang bergolek tanpa usaha kita sendiri. Jangan lupa segala suruhan Allah dan tinggalkan segala Larangan-NYA.


Salam semua.

Sekadar berkongsi. Ambil yang baik, buang yang buruk.

Sy tak berhenti cari kerja, berbulan cari, padahal sy cari kerja part time je. Kedai high end, kedai makan, you name it, semua saya apply. Akhirnya sangkut satu company, buat sales, tapi takda basic, komisyen sahaja. 

Bidang pun sy tak minat. Kos nak pergi kerja lagi bukan murah. Lepas reject tawaran tu, saya fikir banyak kali, kenapa lah tak cuba je kerja tu, entah entah saya boleh perform, dapat la jugak gaji. Memang menyesal. So sy job hunt lagi, berbulan lamanya.

Saya terbaca confession kat page ni, pasal Al-Waqiah magnet rezeki. Ya, benar. Ada satu malam tu, lepas solat subuh, saya baca Al-Waqiah, niat utk dimurahkan rezeki. Tapi Allah sentuh hati saya malam tu. Menangis saya baca Al-Waqiah. Kenapa? Sebab saya baca maksud surah tu sekali. Saya ingat maksud surah tu berkait dengan rezeki, rupanya tidak.

Sayu hati masa baca, teringat banyak dosa saya buat sebelum ni. Saya buat solat sunat taubat. Zikir tak henti, mintak ampun tak henti, doa tak henti. Sampai saya letih. Esok nya saya sambung cari kerja semula. Then petang tu, saya bukak email, ada dua email dari company yang saya pernah apply. 

Email pertama, mereka kata permohonan gagal, dalam hati saya, saya patut sedar diri, tak mesti buat ibadah satu malam, terus makbul doa, lagi lagi banyak dosa saya sebelum ni. Saya pun bukak email kedua, mungkin company ter-resend email sama. Tapi sbenarnya email kedua tu jemput saya pergi interview, untuk jawatan yang berbeza. Alhamdulillah, saya tahu tak mesti saya dapat kerja tu, tapi sekurangnya diberi peluang untuk pergi interview, dapat atau tak, tu Allah je boleh tolong.



Selang beberapa hari, saya dapat mesej dari bekas majikan saya, tanya saya free tak, nak mintak saya kerja dengan dia satu dua hari, Alhamdulillah. Sehari dua pun, ada jugak dapat duit dari tak buat apa. Malam yang sama, saya pergi berbuka puasa di masjid. Berkat terawih tiap malam juga agaknya, ada akak ni yang saya selalu bertegur kat masjid, dia tanya saya nak kerja tak. Gaji mahal, tapi part time. Alhamdulillah.

Nampak tak the power of dua’s on Ramadhan, the power of Al-Waqiah, the power of taubat, the power of ibadah. Tiga tawaran kerja part time sekali gus. Saya cari part time sebab saya duduk di negara orang, visa lagi beberapa bulan expired. 

Saya student di negara yang islamophobia kuat. Saya bertudung, Islam. Jadi memang lagi susah kalau nak dapat kerja.
Apa pun saya bersyukur sangat sekarang. Jadi yang belum dapat kerja, or duit asyik tak cukup, cuba lah baca Al-Waqiah, solat fardhu jangan tinggal. Lagi dekat kita dengan Allah, lagi Allah kasihi kita. Perancangan allah hebat, jadi jangan pernah putus asa.


– Bunga Pastel
Sumber : IIUM Confessions

SubhanAllah...!!! Sains Dan Al-Qur'an Membuktikan Burung Gagak Haiwan Paling Bijak! Bukan Sebarang Burung Hitam...

Sejak sekian lama, ramai ahli falsafah berpegang pada prinsip bahawa manusia adalah satu-satunya makhluk yang dapat memahami perasaan orang lain.


Namun, hasil kajian selama bertahun-tahun terhadap spesis burung gagak sangat mengejutkan, terutama dalam melihat keupayaan serupa pada kehidupan haiwan ini. Hasil kajian saintis barat, Brend Heinrich dan Thomas Bugnyar, dari Vermont University, Kanada dan St Andrews University, Scotland, menunjukkan bahawa burung gagak tidak seperti burung-burung lain.

Ia memiliki kecerdasan yang sangat tinggi dan dalam banyak perkara, burung ini mampu menggunakan logik untuk memecahkan masalah, mengatasi kecerdasan monyet. Dengan kata lain, burung gagak seolah-olah mengetahui apa yang yang perlu dilakukan.

Dalam Proceeding of the Royal Society, sebuah jurnal penyelidikan sains fizikal, pengkaji telah menjalankan satu siri eksperimen ke atas lima ekor burung gagak. Dalam kajian itu, beberapa kepingan daging digantung pada tali bertujuan untuk melihat bagaimana burung gagak menyelesaikan masalah untuk mendapatkan makanan.

Hasilnya, kelima-lima burung itu mampu menggunakan logik dengan menarik tali untuk mendapatkan daging. Kebolehan ini disifatkan sebagai sangat jarang berlaku dalam kalangan haiwan.

Sebelum penemuan sains, kecerdikan burung gagak sebenarnya telah pun dijelaskan menerusi kisah dua putera Nabi Adam a.s. (Qabil dan Habil) dalam Al-Qur'an.

Firman Allah SWT yang bermaksud, "Maka hawa nafsu abang (Qabil) menjadikannya menganggap mudah membunuh saudaranya, sebab itu dibunuhnya, maka jadilah ia seorang diantara orang-orang yang rugi." Surah Al-Maaidah ayat 30

Dalam surah yang sama ayat 31:

"Kemudian Allah menyuruh seekor burung gagak menggali-gali bumi untuk memperlihatkan kepadanya (Qabil) bagaimana seharusnya menguburkan mayat saudaranya. Berkata si abang, "Aduhai celaka aku, mengapa aku tidak mampu berbuat seperti burung gagak ini, lalu aku dapat menguburkan mayat saudaraku ini?" Kerana itu jadilah ia seorang diantara orang-orang yang menyesal."

Qabil dan Habil

Nama Qabil dan Habil sebenarnya hanya disebut dalam riwayat Israiliyat, yakni riwayat-riwayat dalam kitab tafsir yang diambil daripada rujukan melibatkan kaum Israel dan kisah-kisah umat terdahulu. Namun, nama itu tidak ada sandaran kuat dalam mana-mana hadis sahih, bahkan tidak pernah disebut dalam Al-Qur'an. Adapun yang disebut hanyalah kisah 'dua orang anak Nabi Adam'.

Dalam Al-Qur'an, Allah menceritakan bahawa Qabil telah membunuh adiknya, Habil, atas dorongan hawa nafsu dan bisikan syaitan yang menyesatkan.

Cara bagaimana pembunuhan itu berlaku, dalam kitab tafsir menerangkan abang telah menghentak batu dikepala adiknya sehingga mati. Apabila sudah meninggal dunia, Qabil kebingungan dan tidak tahu apa yang harus dilakukan. Akhirnya, dia memikul dan membawa jenazah tersebut ke sana sini selama 100 tahun.

Sehinggalah, Allah menghantar burung gagak sebanyak dua ekor. Keduanya bergaduh dihadapan Qabil sehingga salah seekor daripadanya mati.

Kemudian, burung gagak itu menggali tanah dengan kaki dan paruhnya, lalu menyodok gagak yang mati ke dalam lubang dan menutupnya kembali dengan tanah.

Guru pertama umat manusia

Kenapa Allah memilih burung gagak sebagai guru pertama umat manusia dan bukannya makhluk lain? Penemuan sains telah membuktikan burung gagak sebenarnya berbeza daripada burung-burung lain.

Walaupun Allah menjadikannya hitam, haiwan berkepak ini telah terbukti adalah antara haiwan yang paling cerdik di dunia.

Otaknya lebih besar berbanding burung-burung lain, bahkan ia juga hidup dalam koloni yang sangat hebat dan sistematik. Sebagai contoh, jika seekor burung gagak mencuri makanan burung gagak lain, maka kawanan burung gagak akan menghukum burung pencuri tadi.

Hukumannya adalah dengan mencabut semua bulu burung tersebut sehingga ia tidak lagi boleh terbang.

Begitu juga apabila ada burung gagak yang merosakkan sarang burung gagak lain, maka kawanan burung gagak akan memaksa burung itu untuk membina semula sarang tersebut.

Saintis juga mendapati, apabila seekor burung gagak membunuh gagak lain tanpa sebarang sebab, burung itu akan dihukum bunuh.

Caranya, sekumpulan burung gagak akan mematuk pembunuh tadi sehingga mati. Menariknya, burung gagak tidak akan meninggalkan burung yang dihukum mati itu begitu sahaja.

Tetapi, kawanan burung gagak sepakat menggali lubang dan menguburkan burung tersebut sebagai penghormatan kepadanya.

Berdasarkan penemuan saintifik ini, jelas menunjukkan burung gagak memiliki kehebatan yang tiada tandingan dengan mana-mana burung lain.

Kerana itulah, Allah memilih burung gagak menjadi perantara sebagai pengajar kepada umat manusia.

Allah menghantar burung gagak untuk menunjukkan bahawa ada ketikanya manusia perlu belajar dan mengambil iktibar daripada haiwan.

Sungguhpun burung gagak nampak hina dan rendah kelasnya lantaran berbulu hitam, ada aspek mulia yang kita boleh belajar daripadanya.

Yang pasti, sebaik mana pun kita sebagai manusia, tetapi apabila melakukan kesilapan, manusia akan menjadi lebih hina daripada binatang.

Bahkan, binatang adakalanya jauh lebih mulia..

Mengapa Rasulullah SAW Melarang Membunuh Semut? Inilah Sebabnya Yang Ramai Tak Tahu... Baca Lagi Disini...

Bolehkah kita membunuh semut dengan racun sedangkan semut merupakan salah satu dari binatang yang dilarang oleh Rasulullah SAW dari membunuhnya.


Masalahnya, semut terdapat dimana-mana sahaja termasuk didalam beras, sinki dan disoket lampu. Ini cukup menyusahkan untuk menghalaunya satu persatu, kadang-kadang terpaksa membunuhnya.

Adakah Islam memberi kelonggaran untuk membunuhnya? Jika Islam membenarkan, bolehkah digunakan racun yang dapat membunuh kesemuanya termasuk di dalam sarang? Dalam sebuah hadis dari Ibnu Abbas r.a. dia berkata, "Rasulullah SAW melarang membunuh empat macam binatang iaitu semut, lebah, burung hud-hud dan burung Shurad."

Hadis ini menunjukkan hukumnya haram membunuh empat jenis binatang tersebut atau memakannya. Islam merupakan peraturan hidup untuk segenap manusia. Di dalam Islam tidak ada suatu perkara yang terlalu diberatkan dan tidak pula satu perkara itu sengaja diringan-ringankan tanpa alasan atau sebab tertentu yang boleh meringankannya.

Semut sejenis binatang yang berada dimerata-rata tempat, jika kehadirannya menimbulkan mudarat bagi diri kita dan anak-anak, seperti gigitan dan sebagainya, maka dibolehkan mengusirnya dengan penyapu, jika ia terbunuh bukanlah perkara yang kita inginkan.

Jika ia memiliki sarang, korek dan angkatlah sarangnya itu serta buanglah ke luar rumah. Setelah itu tutuplah lubang tersebut agar ia tidak membuat kembali sarangnya.

kalau nampak semut banyak2 dalam rumah seperti yg pernah dipesan oleh nabi kita junjungan rasullullah dulu kita ucaplah .. "Assalamualaikum rakyat Nabi Sulaiman a.s.. Ini rumahku.. Aku mahukan kebersihan.. Kamu adalah makhluk Allah s.w.t. yg sentiasa berzikir kepadaNya.. Jika kamu mahu membuat sarang untuk meneruskan hidup kamu, kamu hiduplah di luar rumahku yg berdekatan dengan rumahku agar kamu selamat".. 

Jika kita tak suka semut2 berada di dalam rumah, kita jangan sembur ridsect/sheildtox/bakar semut2 tu. Kita tegur mereka dengan bagi Salam ke atas Nabi Sulaiman a.s.. sebab semut2 ni adalah rakyat Nabi Sulaiman a.s..Semut2 ni juga serangga yg sentiasa berzikir kepada Allah s.w.t. sepanjang masa.

Usaha yang kita lakukan adalah untuk mencari keberkatan dan mengikut sunnah Rasulullah SAW. Sebab pasti ada hikmah yang terkandung dalam larangan dan suruhan Rasulullah SAW yang kita tidak mampu memahaminya secara pasti.

Wallahu a'lam.

[VIDEO] SUBHANALLAH SANGAT MENGEJUTKAN..!!! Unta TANPA Kepala Yang Masih Hidup Hingga Hari Ini.. Lihatlah Akan Kekuasaan Allah Itu...

[VIDEO] SUBAHANALLAH SANGAT MENGEJUTKAN..!!! Unta TANPA Kepala Yang Masih Hidup Hingga Hari Ini..

[VIDEO] SUBAHANALLAH SANGAT MENGEJUTKAN..!!! Unta TANPA Kepala Yang Masih Hidup Hingga Hari Ini..


[VIDEO] SUBAHANALLAH SANGAT MENGEJUTKAN..!!! Unta TANPA Kepala Yang Masih Hidup Hingga Hari Ini..


[VIDEO] SUBAHANALLAH SANGAT MENGEJUTKAN..!!! Unta TANPA Kepala Yang Masih Hidup Hingga Hari Ini..


Sumber : T.BIRU

Monday, 5 December 2016

Antara Kerja Yang Paling BEST Di Dunia.... Mencuci Bahagian Ini. Berapa Ramai Yang Suka ?

Antara Kerja Yang Paling BEST Di Dunia.... Mencuci Bahagian Ini. Berapa Ramai Yang Suka ?

Kongsikan kepada rakan-rakan ya...



|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

Mencuci bucu atas kaabah. Berapa ramai suka ?



Jabatan Perhutanan Tinggal Kamera Dalam Hutan Untuk Rakam Haiwan Liar Tetapi ‘LEMBAGA’ Ini Yang Hadir !!! Seram Betulll...

Jabatan Perhutanan Tinggal Kamera Dalam Hutan Untuk Rakam Haiwan Liar Tetapi ‘LEMBAGA’ Ini Yang Hadir !!! | POLAND: Tindakan Pihak Jabatan Perhutanan yang meninggalkan kamera tersembunyi untuk menangkap gambar haiwan liar nampaknya telah berjaya menangkap kelibat kelibat seorang lelaki berbogel yang bergerak seperti seekor harimau, lapor Dailymail.


Lelaki berkenaan yang dikenali sebagai Marek H yang berasal dari Republik Czech dikatakan telah berlegar-legar di hadapan kemera berkenaan yang diletakkan jauh di dalam hutan.

Dia dikatakan melakukan aksi berkenaan dalam separa sedar selepas mengambil sejenis ubat penenang dikenali sebagai LSD secara berlebihan menyebabkan fikirannya mengalami halusinasi.

Pihak perhutanan yang mengambil kamera berkenaan untuk meneliti rakaman nyata terkejut melihat ‘harimau jadian’ berkenaan dan mereka telah menyerakah pita rakaman kepada pihak polis.

r w

Pihak polis telah berjaya menahan Marek yang baru berusia 21 tahun berkenaan, dia mengaku telah mengambil dadah LSD secara berlebihan, katanya selepas menggunakan dadah berkenaan dia merasakan dirinya seolah-oleh seekor Harimau Siberia.

t

Semasa berkhayal, dia menyatakan dirinya ketika itu adalah diri sebenarnya dan berhubung dengan Harimau Siberia yang lain.

Dalam masa lapan jam dia ‘menjadi’ harimau Siberia, lelaki berkenaan telah merangkak sejuah 15.5 batu di sepanjang sempadan hutan Poland.

Beliau bagaimanpun hanya didenda kerana pihak berkuasa tidak mempunyai apa-apa jenis dadah padanya.

Sumber : Siakapkeli